Fűtésre optimalizált klímák-karter és csepptálca fűtés

Fűtésre optimalizált klímák-karter és csepptálca fűtés

A téliesített klímák
Ha a fűtési üzem kihívásai, a víz fagyása és az olaj dermedése nincs megfelelően kezelve, akkor a működési zavarok mellett, a klíma meghibásodását is okozhatja.

Csepptálca fűtés
Ha a fűtési ciklusokat megszakító leolvasztásokkor keletkező, több liter víz nem tud gyorsan távozni a kültéri egység csepptálcájából, akkor belefagy és idővel olyan vastagra duzzasztja a jégréteget, hogy hozzáérhet a ventilátorhoz. A jég, vagy eltöri a műanyag lapátot, vagy megállítja és leég a ventilátor motor.

A téliesített klímákban nagyobb és több kifolyási lehetőség van a tálca alján, illetve a tálcában egy elektromos fűtőszál gondoskodik arról, hogy az olvadékvíz ne fagyjon bele a hideg fémtálcába.
Ilyen fűtőszálat utólag is be lehet építeni a klímába, amit aztán egy, vagy két termosztáttal lehet vezérelni.

Karter fűtés
A csepptálca fűtéshez hasonló elektromos fűtőszál melegíti a kompresszor alját, hogy a kompresszorban lévő olaj ne dermedjen meg és indításnál, nagyobb hidegekben is megfelelő kenést biztosítson.
Olcsóbb klímáknál fűtőszál helyett azt a megoldást alkalmazzák, hogy olyan gyenge áramot vezetnek a kompresszorba, amitől a motor még nem indul el, viszont annyi hőt termel, ami elég az olaj melegítéséhez.
A karterfűtés ilyen megoldásának hátránya, egy halk, de folyamatos, idegesítő sípolás a kültéri egységből.


 

 

Adatok
Cikkszám
004
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!